Îi urăsc, mă! O antologie a pamfletului de la cronicarii munteni la Pamfil Șeicaru

Îi urăsc mă O antologie a pamfletului de la cronicarii munteni la Pamfil Șeicaru - Magda Raduta
Producător HUMANITAS

Îi urăsc, mă! O antologie a pamfletului de la cronicarii munteni la Pamfil Șeicaru
Autori: Magda Raduta
nr. pagini: 288
format: 13 x 20 cm.
Editura: HUMANITAS
Prețul de vânzare 32,00 lei
Preţ de bază 32,00 lei
Pretul de vanzare cu reducere

disponibilitate2.gif

Preloader
„În lunga sa istorie, începând cu satirele antice şi cu oratoria de tribună, pamfletul e, covârşitor, un discurs social al înfruntării: o probă a actualităţii, un denunţ al relei alcătuiri din lumea prezentului, un protest direct, public şi vehement. E născut din indignarea în faţa nedreptăţilor şi nu se dă înapoi de la nimic, riscând totul ca să le demaşte. Singur martor, şi încă neputincios, al iremediabilului dezastru, pamfletarul nu poate fi altfel decât atroce şi spumegat. El stă singur în «colţul adevărului», neascultat de nimeni, şi cu atât mai vehement cu cât dezastrul e mai întins.“ (MAGDA RĂDUȚĂ)
 
„Scrisul Magdei Răduţă e variat, expresiv şi răsplătitor. Avem de-a face, în mod evident, nu doar cu un om pasionat de obiectul cercetării, ci şi cu un stilist. Ea nu oferă cititorilor profilul unui filolog pedant şi dornic să epateze, ci rezultatul unei munci aşezate, duse la capăt cu lumină pe chip. Un cercetător care scrie despre floretiştii cuvântului are la rândul său floreta la brâu.“ (RADU PARASCHIVESCU)
 
Ilustraţia copertei: Pieter van der Borcht, Alegorie despre dificultatea de a guverna o naţiune pestriţă, 1578 (detaliu)
Nu există încă recenzii pentru acest produs.